Prinselijk Lamsstoofpotje
Ingrediƫnten (4 personen):
2 lamsfilets
800 gram vastkokende
aardappelen
2 tomaten
4 wortelen
1 bakje champignons
2 uien
2
teentjes knoflook
400 ml lamsfond
1 flesje Prins van Horne (33
cl)
Olijfolie,
Peper en zout, tijm, laurierbladen, cajunkruiden (of een
ander pittig kruid)
Bereiding:
Snipper de uien en de knoflook in
de olijfolie en laat eventjes glazig worden in een stoofpot.
Snij de
lamsfilets in blokjes en voeg bij het uien/knoflookmengsel. Bak het vlees
goudbruin en strooi en zout, peper en de cajunkruiden op.
Voeg er de
geschilde en in stukken gesneden aardappelen aan toe.
Idem voor de geschilde
en in stukken gesneden wortelen, de gewassen en in partjes gesneden tomaten en
de gewassen en in partjes gesneden champignons.
Laat aanstoven.
Voeg er
daarna de lamsfond en de Prins van Horne toe.
Voeg tot slot tijm en
laurierblaadjes toe.
Laat 1,5 uur sudderen.
Proef en kruid eventueel nog
wat bij.
Eet smakelijk!