Culinair

Prinselijk Lamsstoofpotje 
Ingrediƫnten (4 personen):

2 lamsfilets
800 gram vastkokende aardappelen
2 tomaten
4 wortelen
1 bakje champignons
2 uien
2 teentjes knoflook
400 ml lamsfond
1 flesje Prins van Horne (33 cl)
Olijfolie,
Peper en zout, tijm, laurierbladen, cajunkruiden (of een ander pittig kruid)

Bereiding:

Snipper de uien en de knoflook in de olijfolie en laat eventjes glazig worden in een stoofpot.
Snij de lamsfilets in blokjes en voeg bij het uien/knoflookmengsel. Bak het vlees goudbruin en strooi en zout, peper en de cajunkruiden op.
Voeg er de geschilde en in stukken gesneden aardappelen aan toe.
Idem voor de geschilde en in stukken gesneden wortelen, de gewassen en in partjes gesneden tomaten en de gewassen en in partjes gesneden champignons.
Laat aanstoven.
Voeg er daarna de lamsfond en de Prins van Horne toe.
Voeg tot slot tijm en laurierblaadjes toe.
Laat 1,5 uur sudderen.
Proef en kruid eventueel nog wat bij. 

Eet smakelijk!